За БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ в България и техните проблеми

За БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ в България и техните проблеми

Краен срок на кампанията: 31ви Март 2019г. или до изчерпване на количествата!
За БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ в България и техните проблеми- насилие, закононарушения,тестването върху животни, човешка злоба, безотговорност на общините, трудност при намирането на осиновители, липса на средства за защита и опазване на техния живот.
Всички хора, които са загрижени за съдбата на безпризорните животни и имат възможност да помогнат, могат да дадат своя принос към благородната кауза, чрез закупуването на прекрасните, ръчно изработени картички. Създадени с много любов в ателието за ръчна изработка на картички, албуми и декорации: “Vania art”.
Събраните средства ще бъдат използвани за лечение, кастрация, храна и медикаменти за бездомните животни- 
За тях ние сме всичко и единствено ние придаваме смисъл на съществуването им. 
Докато улиците и приютите са пълни със  бездомни животни, хората купуват и изоставят кучета всеки ден, а нашата битка изглежда сякаш никога няма да достигне своя край.
Когато говорим за осиновявания, се налага да обърнем внимание и на слабостите на българина в някои други области, за да разберем защо у нас все още се предпочитат "марковите" животни. Част от културата ни е да купуваме най-скъпото не заради качеството му, а просто за да парадираме с финансовите ни възможности. Същото важи за домашните ни любимци. Така за голяма част от хората, които имат желание да гледат куче или котка, осиновяването напълно отпада като вариант и стотици бездомни животни остават да гният в приютите и по улиците, смятани за паразит, дошъл "от нищото".
Тук е мястото да споменем за една цяла друга глава на проблема – фермите и борсите за животни. Ако съществува по-потресаващо и зловещо място от общински приют за кучета, това са именно фермите. Тези места са създадени с единствена цел печелене на пари. Те прекрачват не само Закона за защита на животните по всяка точка, но и всякакви морални закони, както и киноложки норми и изисквания. Наказание няма – никой не преследва хората, занимаващи се с подобна дейност.
Друг аспект на проблема с бездомните животни е насилието над тях.
Всеки можем да се сети за поне няколко потресаващи истории, за които е чул, прочел или знае. 
Безброй нещастни животни биват: простреляни,  наръгвани, пребивани, обстрелвани с пиратки, поливани с киселина, изнасилвани, обесвани, заравяни живи.
Законът за защита на животните е вече факт, като той посочва като подсъдни няколко конкретни вида нехуманно отношение, жестокост и особена жестокост. 
За жестокост също се смята и изоставянето.
Как да закупите картичка?
1. На място при някой от нашите партньори в София:
Ветеринарна клиника „Син Кръст”
“Зоомагазини Д-р Стефанов”
“Хотел за  кучета-Бургас”

2. С PayPal на https://www.paypal.com
Използвайте опцията "Плащане за стока или услуга" (I'm paying for goods or services). В полето "Адрес за доставка" (Shipping address) напишете пълния пощенски адрес, на който да изпратим поръчаната от вас картичка. Ако поръчвате картичката за приятел, напишете неговите имена и адрес в полето Shipping address.

Колко струва картичката?
Цената им е 5 лв. но. при поръчка и плащане  с Paypal, цената е 3 EUR заради дължимите такси.
В тези цени са включени и пощенските разходи по изпращането й.
Цената е една и съща за картички, пътуващи до всички адреси – в България. 

Как ще получа картичката си?
Ще ви изпратим картичката чрез “Български пощи“ ЕАД.

За колко време картичката ще стигне до адреса?
Ще събираме и обработваме поръчките в рамките на работната седмица. Ще изпращаме поръчаните картички всеки петък.
Срокът на пощенската им доставка зависи от „Български пощи“ ЕАД.