Съгласен съм

Скъпи потребители, oт 25 май 2018 г. - влезе в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR. Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук) Във връзка с това Фондация "Химера" прилага "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR. Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви. - УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

Зарежда се...
Затвори

Не позволявайте козметичните тестове на животни да се промъкнат през задната врата!!!

Не позволявайте козметичните тестове на животни да се промъкнат през задната врата!!!

Използването на животни за тестване на козметични продукти е забранено в ЕС.
Въпреки това, животните все още се тровят и убиват чрез тестване на козметични съставки.
Това е грубо нарушение както на REACH, така и на Регламента за козметичните продукти на ЕС.
Съд на ЕС постанови, че само хуманни, неживотински методи могат да се използват за удовлетворяване на изискванията за оценка на безопасността на козметичните съставки, като се аргументира, че целта на тестовете е без значение при вземането на решение за задействане на забраната за продажба на съставки, изпитвани с животни. И все пак животните продължават да страдат и умират в такива тестове.
Забраната на Регламента за козметичните продукти на ЕС трябва да се спазва- не трябва да се използват животни за тестове на козметични съставки при никакви обстоятелства!!!

Сподели: